Logo
КошницаСума: 0.00 лв.
0

Довършителни услуги

Ламиниране – мат, гланц
Целта на този довършителен процес е да предпази медията от външни влияния, зацапване на мастилото, навлажняване, замърсяване и същевременно прави листа по-здрав.
UV лакиране; частично лакиране
Лакирането има за цел да защити изделието и да му придаде по-луксозен външен вид. Този процес представлява нанасяне на лаково покритие върху хартията, което полимеризира под действието на UV лъчение. Лакирането може да бъде както цялостно, така и частично.
Топъл печат – злато, сребро, по избор на клиента
Топлият печат е технология за пренасяне на пигментен или метализиран слой от фолио върху материал (хартия в нашия случай). Чрез този метод на печат се дава невероятна възможност за реализиране на уникални идеи и проекти от дизайнерите, както и възможност за защита на продукти с така нареченото холограмно фолио.
Номерация; перфорация

Формуляри с номерация и микроперфорация, което гарантира високото качество при производство на фактури и химизирани бланки.

Номерацията представлява отпечатване на поредни номера върху полиграфически изделия и е една от техниките за защита от фалшифициране. Чрез нея се улеснява проследяването на различните документи. Номерацията се поставя чрез специални устройства, наречени номератори – директно на машината или ръчно. Пред номерацията може да се постави определена серия, както и да се използват определени правила за структуриране на номера.

Щанцоване
Процес на механична обработка, при който с помощта на инструмент с вградени остри стоманени ножове, огънати по сложна неправилна форма, и преса, осигуряваща силен натиск, се изрязват листови изделия със сложна форма. Щанцоването най-често се използва като следпечатен процес и с негова помощ напечатаните листове могат да се превърнат в сложни триизмерни изделия като кутии и различни видове опаковки, папки, картонени етикети със сложна форма и много други изделия.
Биговане
Като процес е подобно на щанцоването. При биговането (creas¬ing) с помощта на тъп нож и натиск се фиксират местата, където изделието ще бъде прегъвано. Както щанцоването, и то също се извършва след отпечатване на изделието.
Каширане
/от френски език/, означава буквално обвиване подлепване с хартия. Най-често кашираната хартия представлява два листа хартия слепени един с друг. Каширане е операцията при която се изработва такава хартия.
Пазаруване
Сигурни ли сте, че желаете да продължите?