Logo
КошницаСума: 0.00 лв.
0

Печатни услуги

Дизайн и предпечат

Разполагаме с квалифициран персонал, който е готов да ви предложи различни идеи за графичен дизайн, векторизация на файлове, текстообработка, страниране. Стараем се да сме максимално гъвкави и бързи в работата си с клиенти, готови сме да поемем поръчки както за всички обичайни рекламни форми , така и за нестандартни решения.

  • Дизайн и предпечатна подготовка на продуктови каталози
  • Дизайн на менюта за заведения и ресторанти
  • Дизайн на плакати, флаери и проспекти
  • Дизайн и печат на календари – за стена, настолни, джобни, работни
  • Дизайн и страниране на книги, списания, вестници
  • Визитни картички, бланки и формуляри, брошури и дипляни
  • Дизайн и изработване на фирмени и сватбени пликове, покани и поздравителни картички
  • Дизайн на фирмено лого, графични елементи, обработка на изображения
  • Фирмена идентичност

Най-общо предпечатната подготовка е етапът на подготовка на компютърен проект на бъдещия печатен материал (брошура, плакат, каталог, опаковка, етикет и т.н.), като се съобразява дизайна с технологията за изработване. При започването му вече са готови файловете с изображения и текстове. Предпечатната подготовка включва проверка на файловете за коректност според заданието на клиента, както и дали отговарят на изискванията на използваната печатна технология и довършителни процеси. Тя е основен етап от цялостния полиграфически процес.

Осъществяването на предпечатна подготовка изисква познаване на целия процес по изработване на даденото печатно изделие, познаване на необходимите компютърни програми и познания по полиграфия.

Ролен печат

Предимството на ролния печат е високата скорост и това, че колите излизат сгънати и готови за довършителни процеси като шиене, лепене, пакетиране. Това позволява отпечатването на големи тиражи в кратки срокове и на изгодни цени.Разполагаме с ролна машина за печат на вестници с производителност до 15000 л/час.Ширината на ролката е 60 см.

Листов печат

Листов офсет е най-популярната печатна технология. Той гарантират перфектен отпечатък на растерово изображение върху различни видове хартии и картони. Поради високото качество, което се постига, тази технология е предпочитана при печат на каталози ,плакати,дипляни, брошури, етикети, опаковки и други рекламни материали.

Дигитален печат

Дигиталният печат е най-подходящ за малки тиражи. Позволява отпечатването на малки тиражи, дори единични бройки за много кратки срокове, като практически няма компромис в качеството.

Подходящи за дигитален печат са всички изделия от хартия (визитки, листовки, плакати, диплянки, стикери, каталози, менюта, папки, опаковки, календари и др.), както и все по-често употребяваните персонализирани продукти (карти, баджове, грамоти, сертификати, покани, пликове).

Довършителни услуги

Ламиниране – мат, гланц
Целта на този довършителен процес е да предпази медията от външни влияния, зацапване на мастилото, навлажняване, замърсяване и същевременно прави листа по-здрав.
UV лакиране; частично лакиране
Лакирането има за цел да защити изделието и да му придаде по-луксозен външен вид. Този процес представлява нанасяне на лаково покритие върху хартията, което полимеризира под действието на UV лъчение. Лакирането може да бъде както цялостно, така и частично.
Топъл печат – злато, сребро, по избор на клиента
Топлият печат е технология за пренасяне на пигментен или метализиран слой от фолио върху материал (хартия в нашия случай). Чрез този метод на печат се дава невероятна възможност за реализиране на уникални идеи и проекти от дизайнерите, както и възможност за защита на продукти с така нареченото холограмно фолио.
Номерация; перфорация

Формуляри с номерация и микроперфорация, което гарантира високото качество при производство на фактури и химизирани бланки.

Номерацията представлява отпечатване на поредни номера върху полиграфически изделия и е една от техниките за защита от фалшифициране. Чрез нея се улеснява проследяването на различните документи. Номерацията се поставя чрез специални устройства, наречени номератори – директно на машината или ръчно. Пред номерацията може да се постави определена серия, както и да се използват определени правила за структуриране на номера.

Щанцоване
Процес на механична обработка, при който с помощта на инструмент с вградени остри стоманени ножове, огънати по сложна неправилна форма, и преса, осигуряваща силен натиск, се изрязват листови изделия със сложна форма. Щанцоването най-често се използва като следпечатен процес и с негова помощ напечатаните листове могат да се превърнат в сложни триизмерни изделия като кутии и различни видове опаковки, папки, картонени етикети със сложна форма и много други изделия.
Биговане
Като процес е подобно на щанцоването. При биговането (creas¬ing) с помощта на тъп нож и натиск се фиксират местата, където изделието ще бъде прегъвано. Както щанцоването, и то също се извършва след отпечатване на изделието.
Каширане
/от френски език/, означава буквално обвиване подлепване с хартия. Най-често кашираната хартия представлява два листа хартия слепени един с друг. Каширане е операцията при която се изработва такава хартия.
Пазаруване
Сигурни ли сте, че желаете да продължите?